Ik ga trouwen

Laten we deze bijzondere dag nog specialer maken


Je trouwdag. Een dag waarop jij en je aanstaande de liefde vieren en in het zonlicht staan, omringd door jullie gasten. Of je nou meer het type bent voor iets eenvoudigs, of juist zin hebt om groots uit te pakken: het is dé gelegenheid waarop je kunt dragen wat jij zelf wilt. Je hoeft je aan niemand en aan niks aan te passen. Je mag opvallen, stralen en uitbundig zijn. Of juist teer en lieflijk. Losjes en romantisch, chique en stijlvol. Wat je maar wilt. Alle ogen zullen hoe dan ook voornamelijk op jou en je partner gericht zijn; maak er iets moois van.
Ik kan je daarbij helpen. Met zorg en aandacht voor details. Maar vooral: met oog voor wat jij op jullie trouwdag wilt uitstralen.

Hieronder de twee meest recente bruiden die ik gekleed heb.

Simple chique trouwpak met een dierbare, vintage twist

Voor Kiki maakte ik een combinate van een kort, mouwloos jurkje met een een jas erover met wijd uitlopende mouwen. Door onze keuze voor wit is het onmiskenbaar een pak voor een bruid. En toch is het verfrissend. Het pak oogt eenvoudig zonder toeters en bellen, maar ook stijlvol en klassiek door de mooie lijnen, de zachte, glanzende stofcombinatie en de bijzondere applicaties. Het bovenlijfje van de jurk is van witte fluweel, het rokje van ivoorkleurig zijde-satijn. De jas is van witte fluweel met accenten in zijde-satijn. Jurkje en jas zijn versierd met kant-figuren, afkomstig van de trouwjurk van Kiki’s moeder (zij overleed in 1998).

Kiki’s trouwpak is helemaal geinspireerd op dat van haar moeder (uit 1968). Het was daardoor heel speciaal om dit te mogen maken.

Bruidspak met een sprankelende uitstraling

Jacqueline wilde geen standaard bruidsjurk maar wel iets waarin zij zich heel feestelijk zou voelen. We kozen voor een mouwloze top met daaronder een rok van royaal geplooide stof. Daardoor heeft de rok een licht ‘petticoat effect’.

Over de top een blouse van kant die het geheel sprankelend maakt. Alles bij elkaar krijgt het pak de uitstraling van een jurk waarmee je echt ‘binnenkomt’. De onderdelen zijn ook los te dragen bij andere gelegenheden. De top en de rok zijn van grijs-blauwe dupion-zijde. De blouse is van grijze kant met glinsterende paillletten. De bloes sluit door hem te knopen met een overslag. Met veel plezier heb ik aan deze opdracht gewerkt.

Kiki over haar trouwpak:

Mijn trouwpak was een ‘ode’ aan mijn moeder. Daardoor was ze er toch een beetje bij op onze trouwavond. Als kind bewonderde ik het trouwpak van mijn moeder en soms trok ik het stiekem even aan. Toen Annelies zei: ‘Ik zou het fantastsich vinden om dat pak voor jou na te maken’ (het origineel was niet meer draagbaar) hoefde ik geen seconde na te denken. 

Bij elke pasafspraak met Annelies kwam het ‘feestelijke eerbetoon’ aan mij moeder meer tot leven. Vooral toen Annelies heel voorzichtig alle borduursels van mijn moeders trouwpak verwijderd had en op mijn pak had gezet; zo mooi. In de nacht voor ons trouwen zat ze nog tot diep in de nacht te werken aan een bijpassend tasje. Ze vond dat dat niet mocht ontbreken. 

Mijn trouwoutfit klopte helemaal bij mij en ik voelde me er tegelijkertijd heel speciaal in. Mijn lief was apetrots. Feedback van genodigden was vooral: een echte bruid en toch heel origineel. Iemand zei: ‘dat gigantische applaus toen jullie binnenkwamen was o.a. omdat jullie er zo mooi uitzagen’. 

Annelies is trouwens ook met mij gaan zoeken naar een jurkje voor bij de high tea die vriendinnetjes voor mij organiseerden vlak voor onze trouwdag. Haar goede gevoel voor kwaliteit maakte dat ik iets kocht dat nu nog steeds prachtig is.

Annelies is een talentvolle vakvrouw die werkt met liefde en oog voor wie je bent.

Kiki,getrouwd met Dejan in september ‘08

Jacqueline over haar bruidscombinatie:

Toen ik Annelies benaderde voor het maken van een trouwjurk was zij direct enthousiast. Vooraf vroeg zij heel duidelijk mijn ideeen en wensen. Hierdoor had zij heel concreet een heleboel plaatjes en voorbeelden tijdens onze eerste afspraak. Al pratende kwamen wij tot HET ontwerp. Hierbij adviseerde Annelies heel goed wat zou staan qua figuur en hoe zij mijn mooie punten uit kon laten komen. 

Daarna heeft zij mij geholpen bij de aanschaf van de stof. Hierna zijn wij een intensief traject van weken in gegaan waarbij Annelies zeer perfectionistisch en secuur bleek, dingen bleef veranderen zodat het ontwerp steeds mooier en passender werd en we echt gezamenlijk naar het einddoel gingen. Ze was heel flexibel in pasmomenten, gaf extra adviezen qua kapsel en panty om de jurk echt optimaal uit te laten komen en iedere keer stond er een kopje koffie klaar.

Een trouwjurk is erg persoonlijk en ik heb het contact met Annelies ook als zo persoonlijk en betrokken ervaren. Stukje bij beetje werd het steeds meer mijn jurk en het idee dat we samen voor ogen hadden. Het leuke is dat ik nog steeds enorm veel complimenten krijg. Men vond dat ik er prachtig uitzag, heel bijzonder en echt iets unieks.
Op het moment dat er op het laatste moment nog paniek was, omdat een bruidsmeisjesjurk ingenomen moest worden, deed Annelies dat ook direct. En het was professioneler gedaan dan een ander jurkje elders. 

Ik kan iedereen aanraden om iets bij Annelies te laten maken. Zeker als je iets heel bijzonders, persoonlijks en unieks wilt. Ik kom ook zeker bij haar terug!

Jacqueline,
getrouwd met Danny, september ’14